Այս աղջիկը մեկ շաբաթով հրաժարվեց շաքարավազից. տեսեք, թե դա ինչ ավարտ ունեցավ նրա համար...

Ես 22 տարեկան եմ, բայց սկսեցի ինձ վատ զգալ: Կենսական էներգիաս մոտ 2-3 էր 10-բալանոց սանդղակով:

Մարմինս պետք է առույգ և պիրկ լիներ, բայց այն թուլացել էր:

Դեմքիս մաշկը հոգնած տեսք ուներ, թեև ես այն խնամում եմ դիմակներով, քսուքներով, խոզանակով:

Մշտապես քնել եմ ուզում:

Բացի դրանից՝ հաճույքը քաղցր ուտելուց նվազել է: Կոնֆետ եմ ուտում, կրուասան, տորթ կամ քաղցր սուրճ եմ խմում կաթով: Նախկինում դա պարզապես երանություն էր թվում: Իսկ հիմա ոչ:

Հաճույքը վերանում է կերած վերջին կտորի հետ: Իսկ հետո օրգանիզմը սկսում է այդ նույն քաղցրից պահանջել:

Բացի դրանից՝ ես ուզում էի ավելի երիտասարդ երևալ: Չէ՞ որ կան աղջիկներ, որոնք առանց ջանք թափելու իրենց տարիքից 4-5 տարով փոքր են երևում:

Ապացուցված է, որ շաքարավազը վնասում է մաշկը, ու ես որոշեցի հրաժարվել դրանից:

Երկուշաբթի

Շաբաթվա սկզբում ես անսահման ուրախություն էի զգում, որ չպետք է կոնֆետներ, տորթեր ուտեմ, գազավորված ըմպելիք խմեմ: Արդեն օրս սկսում էի մեկ բաժակ կիտրոնաջրով: Վիտամին C-ն նվազեցնում է շաքարի մակարդակը և լավ է ազդում օրգանիզմի վերականգնողական հատկությունների վրա: Իմ քաղցրեղենը մրգերն էին դարձել: Առավոտյան՝ խնձոր, ցերեկը՝ բանան, երեկոյան՝ տանձ: Պարզվում է՝ շատ համեղ է թեյն առանց շաքարի, չրերով խմելը:

Երեքշաբթի

Այդ օրը մայիսի 9-ն էր: Ուտելու մասին մոռացել էի, ընկերներիս հետ գնացել էի Անմահ գնդի հետ տոնը նշելու:

Երեկոյան հոգնած և քաղցած, ես մեկ բաժին տնական սուշիով ընթրեցի: Քաղցր չէի ուզում, այդ օրը թեյը բանանով խմեցի:

Չորեքշաբթի

Առավոտյան 4-ին ուժեղ քաղց զգացի, արթնացա և չկարողացա քնել: Օրգանիզմս քաղցր էր ուզում:

Դժվարությամբ խուսափելով գայթակղությունից՝ ես նախաճաշ պատրաստեցի: Շաքարավազին փոխարինեց 2 թ. գ. մեղրը: Համադրեցի սուրճի հետ՝ բրինձ, քերած դայկոն, խնձոր և կարագով երկու բուտերբրոդ:

Ասեմ, որ օրգանիզմս չէի տանջում և ալյուրով պատրաստված մթերքները չէի բացառել, այլ միայն՝

  • Մաքուր շաքարավազը,
  • Մուրաբան,
  • Պաղպաղակը,
  • Կոնֆետները, բլիթները, տորթերը և այլն,
  • Հյութերը և գազավորված ըմպելիքները:

Հինգշաբթի

Օրգանիզմս սկսել էր չիփս և նման վնասակար բաներ պահանջել: Փոխարենը՝ ես յուրահատուկ բուսական թեյ պատրաստեցի:

Իմ սիրելի խառնուրդը ներառում է հավասար քանակությամբ եղինջ, երիցուկ և եգիպտացորենի մազիկներ:

Այս թեյը հանում է հեղուկը, տոքսինները, նվազեցնում է քաղցի զգացումը և շաքարի մակարդակն արյան մեջ:

Աշխատանքից հետո զբոսնում էի:

Ուրբաթ

Իհարկե, քաղցր ուզում եմ, բայց օրգանիզմս այլ կերպ է աձագանքում: Լոռամիրգով մի կտոր կարկանդակը չկարողացա ուտել նույնիսկ թույլ քաղցր թեյ խմելով: 2 բաժակ անանուխի թուրմ խմեցի առանց շաքարավազ ավելացնելու ցանկության:

Շաբաթ

Կիտրոնաջուր նախկինի պես խմում եմ, դա գրեթե սովորություն է: Քաղցրից ինձ պաստեղ թույլ տվեցի, բայց 1 կտորից ավել ուտել չկարողացա:

Կիրակի

Մաքդոնալդս մտա: Վնասակար է, բայց երբեմն ինձ թույլ եմ տալիս: Պատվիրեցի միջին կարտոֆիլ, բարբիքյու սոուս և փոքր նարնջի հյութ: Ուզում եմ հավատալ, որ այդ հյութի մեջ նարինջ էր, մնացած առումներով փորձին դեմ չգնացի:

Արդյունքը

Զգացողություն է, որ վերջապես ամեն ինչ կարելի է, բայց ոչինչ չեմ ուզում: Սիրելի «բամբուկ» բլիթը հաճույքով կերա:

Քաշս նվազեց: Առանց ջանքերի, սպորտի և Մաքդոնալդս գնալը հաշվի առնելով:

Քնել չեմ ուզում: Նախկինի պես հոգնում եմ, քունս տանում է, բայց այն բանջարեղենային վիճակը վերացել է:

Մաշկս մաքրվեց, հոգնած տեսքս վերացավ, դեմքս թարմ տեսք ունի: Նախադաշտանային համաշխտանիշին նախորդող սովորական ցանն էլ 3 անգամ պակասեց:

Սննդից կախվածություն չկա:

Այսօր ինձ 11-րդ դասարանցի կարծեցին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Positive

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին